Over ons

Hortipoint: Specialist in vakinformatie

Hortipoint is dé specialist in vakinformatie gericht op de professionele sierteeltsector. Als uitgever van verschillende vaktitels met soms al een lange historie vormt Hortipoint een podium voor het delen van kennis. De media-organisatie is een stichting en al decennia is de missie dezelfde: een bijdrage leveren aan de professionalisering van de ondernemers in deze sector. De uitgeverij is voortgekomen uit Het Vakblad voor de Bloemisterij dat direct na de Tweede Wereldoorlog is opgericht om een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van de sierteeltproductie. Hortipoint is geworteld in de praktijk. Die verankering in de branche krijgt mede gestalte via het bestuur van de stichting. Daarin zijn de brancheorganisaties VHG, VBN, VGB en LTO vertegenwoordigd. Het bestuur heeft geen invloed op redactionele beslissingen.

De titels van Hortipoint richten zich op ondernemers in onder andere de groenvoorziening, boomkwekerij, bloemisterij en bloemendetailhandel in Nederland en daarbuiten. In magazines en via internet wordt abonnees vakinformatie verstrekt waar je van op aan kunt. De focus op en diepgaande kennis van de sierteeltbranche maakt de uitgaven van Hortipoint ook tot een bron van informatie voor iedereen die met de sector te maken heeft of zich er op enigerlei wijze aan verbonden voelt.

Hortipoint innoveert. Voortdurend wordt bijvoorbeeld gezocht naar de beste manier om de ondernemers in de sierteelt te bereiken. Dat is nog altijd met magazines vol nieuws uit de branches en uitleg over de achtergronden, maar ook via internet; websites, sociale media en elektronische magazines die het beste van papier én internet combineren.

Hortipoint nodigt bedrijven en organisaties uit om gebruik te maken van haar podia. Daarvoor is Hortipoint Mediaproducties opgericht, dat multimediale oplossingen biedt voor iedereen die hun aanbod of kennis aan de sector willen presenteren. Dat kan via de magazines, online platformen of een slimme combinatie daarvan.

Op deze wijze zet Hortipoint zich in als partner van ondernemers in bloem en groen en opereert als verbindende schakel in de sector.